Rauginti maisto produktai – tai natūraliu fermentacijos procesu apdoroti produktai, kuriuose mikroorganizmai (dažniausiai bakterijos ar mielės) perdirba cukrų ir krakmolą į rūgštis, dujas ar alkoholį. Šis procesas suteikia produktams unikalų skonį, tekstūrą ir maistines savybes. Rauginti kopūstai, kefyras, kimčiai, jogurtas, raugintos daržovės, miso ir natūralus actas yra plačiausiai žinomi rauginti produktai.
Svarbu pažymėti, kad perdirbti rauginti produktai, turintys daug druskos, cukraus ar konservantų, gali neturėti tokių pačių naudingų savybių kaip natūralūs produktai. Todėl rekomenduojama rinktis ekologiškus, mažai perdirbtus arba gaminti namuose.
Parengė visuomenės sveikatos specialistė Indrė Biemolt
Bažnyčios g. 39 A
LT-71123, Šakiai
info@sakiaivsb.lt
8-345-52345
8 - 17 val.
8 - 15.45 val.
Nedirbame
Privatumo politika | Asmens duomenų apsauga
© Visos teisės saugomos, Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras