Book Appointment

© Union Dental. All rights reserved. Powered by YOOtheme.

Patvirtintos el. cigaretėse leidžiamos naudoti cheminės medžiagos

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) sudarė konkrečių leidžiamų naudoti cheminių medžiagų, suteikiančių elektroninių cigarečių ir elektroninių cigarečių pildyklių skysčiui tabako skonį ir kvapą, sąrašą. Sudaryti tokį sąrašą VVTAT buvo numatyta nuo 2024 m. lapkričio įsigaliosiančiame Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pakeitime.

Įgyvendindama minėto įstatymo suteiktus įgaliojimus, VVTAT sąrašą rengė remdamasi moksliniais tyrimais, Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijomis ir Nyderlandų nacionalinio visuomenės sveikatos ir aplinkos instituto prie Sveikatos, gerovės ir sporto ministerijos pateiktomis rekomendacijomis. Siekiant sklandaus perėjimo prie naujo reguliavimo, VVTAT suderino šio sąrašo projektą su reikiamomis institucijomis, atliko būtinus veiksmus dėl šio teisės akto notifikavimo Europos Komisijai ir jį patvirtino VVTAT direktoriaus įsakymu.

Minėtą sąrašą sudaro 16 konkrečių cheminių medžiagų. Vykdydama savo funkcijas, VVTAT visų pirma atliks dokumentinį produkto vertinimą. Remdamasi Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento interneto svetainėje skelbiama Lietuvos rinkai skirtų elektroninių cigarečių ir jų pildyklių, apie kurias gamintojai ar importuotojai EU-CEG portale yra pateikę pranešimus, sąrašo informacija, VVTAT vertins deklaruojamą produkto sudėtį ir informaciją apie sudėtį. Esant poreikiui, bus sprendžiama dėl laboratorinių tyrimų.

Svarbu ir tai, kad nuo 2024 m. lapkričio įsigaliojus minėto įstatymo pakeitimui, bus draudžiama pateikti rinkai elektronines cigaretes ir elektroninių cigarečių pildykles su skysčiu, pritaikytu elektroninėms cigaretėms pildyti, jeigu šiame skystyje yra cukraus ir (ar) saldiklių.

Tikimasi, kad įsigaliojus pakeitimams, kontrolė bus aiškesnė, paprastesnė, nes bus tiriama el. cigarečių skysčio sudėtis, vertinant, ar joje be leidžiamų medžiagų yra ir kitų.

VVTAT informacija

Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras
Kur mes esame

Bažnyčios g. 39 A
LT-71123, Šakiai

Kontaktai
Darbo laikas
  • Pir - Ket

    8 - 17 val.

  • Pen

    8 - 15.45 val.

  • Šeš - Sek

    Nedirbame

Privatumo politika | Asmens duomenų apsauga

© Union Dental. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

© Visos teisės saugomos, Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras

Skip to content