Book Appointment

© Union Dental. All rights reserved. Powered by YOOtheme.

Higienos institutas primena apie svarbą ir galimybę kreiptis pagalbos į Psichologinių krizių pagalbos centrą nemokamu numeriu 1815 dėl savižudybės grėsmės

Šiais metais į Psichologinių krizių pagalbos centrą skambino 811 asmenų, iš jų dėl savižudybės grėsmės – 26.

Higienos institutas organizuoja šių Psichologinių krizių valdymo paslaugų: Psichologinių krizių pagalbos centro (nemokamas numeris 1815) ir Mobiliųjų psichologinių krizių įveikimo komandų, užtikrinimą Lietuvos Respublikoje.

Nuo šių metų pradžios į Psichologinių krizių pagalbos centrą gali skambinti ir konsultuotis asmenys, kurie savo aplinkoje susiduria su savižudybės grėsmę patiriančiu asmeniu, ir asmenys, patiriantys savižudybės grėsmę.

Mobiliųjų psichologinių krizių įveikimo komandos 37 proc. nuo visų darbo su kriziniais įvykių teikė paslaugas organizacijoms, bendruomenėms, šeimoms (kai paveiktas daugiau nei vienas asmuo) būtent dėl įvykusios savižudybės ar bandymo žudytis.

Higienos instituto duomenimis, nuo bendro savižudybių skaičiaus tik maždaug dešimtadaliu atvejų, kada kreiptasi, organizuotos Mobiliųjų psichologinių krizių įveikimo komandų paslaugos po įvykusių savižudybių, palietusių ir didžiulį ratą artimųjų, bendradarbių, bendramokslių ar kitų žmonių.

Kviečiame susipažinti su pateikta informacija, nelikti abejingiems ir, jei kyla bent menkiausias įtarimas, kad kažkas gali galvoti apie savižudybę ar pats galvoji apie ją, nedvejoti ir kreiptis į Psichologinių krizių pagalbos centrą nemokamu numeriu 1815. Tai gali būti pirmas žingsnis link išsaugotos gyvybės ir pagalbos tam, kuriam šiuo metu jos labiausiai reikia.

Psichologinių krizių pagalbos centras nemokamu numeriu 1815 laukia Jūsų pirmadieniais–penktadieniais 9–19 val. ir šeštadieniais 9–15 val., įskaitant šventines dienas.

Plačiau apie Psichologinių krizių pagalbos centro paslaugas skaitykite čia arba apsilankę Psichologinių krizių pagalbos centro interneto svetainėje https://pkpc.lt/

HI informacija

Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras
Kur mes esame

Bažnyčios g. 39 A
LT-71123, Šakiai

Kontaktai
Darbo laikas
  • Pir - Ket

    8 - 17 val.

  • Pen

    8 - 15.45 val.

  • Šeš - Sek

    Nedirbame

Privatumo politika | Asmens duomenų apsauga

© Union Dental. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

© Visos teisės saugomos, Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras

Skip to content