Book Appointment

© Union Dental. All rights reserved. Powered by YOOtheme.

Viską jungianti fascija

Paktai apie fasciją:

1. Jungiamojo audinio turime nuo 18 iki 23kg

2. Fascija pati pirma reaguoja į patempimus, sumušimus. Yra vienas iš saugiklių nuo rimtesnių traumų, svarbu ją išlaikyti paslankią.

3. Fascijoje kaupiasi daug minimalių pažeidimų, užtrunka 7-12mėn kol jungiamuosius audinius sudarantis kolagenas pilnai regeneruoja.

4. Fascijos kokybė labai priklauso nuo vandens kiekio ir C vitamino. Su amžiumi jis drąstiškai mažėja, fascija kietėja. Minkštos fascijos išlaikymas viena iš pagrindinių jaunystės išsaugojimo paslapčių.

5. Fascija gaubia raumenis, organus, pereina į sausgysles ir jungiasi tarpusavyje. Pažeidimai tam tikrose vietose gali sukelti skausmą ir funkcijos sutrikimą visiškai kitoje vietoje. Patempkite maikutės rankovę, tempimas jaučiamas visoje maikutėje, taip veikia ir fascija.

6. Per fasciją taip pat gaunamos maistinės medžiagos.

7. Jei fascija kieta, jos viduje sunkiau auga raumuo, nes neturi vietos plėstis. Paslankios fascijos maišelyje galima lengviau vystytis raumenims. Norint gauti į treniruojamas vietas daugiau kraujo, volavimas puikus metodas prieš jėgos treniruotes.

8. Fascijai labai nepatinka linijiniai, monotoniški judesiai. Labiausiai palankūs įvairių kampų, didelių amplitudžių judesiai.

Kineziterapija 24/7 informacija

Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras
Kur mes esame

Bažnyčios g. 39 A
LT-71123, Šakiai

Kontaktai
Darbo laikas
  • Pir - Ket

    8 - 17 val.

  • Pen

    8 - 15.45 val.

  • Šeš - Sek

    Nedirbame

Privatumo politika | Asmens duomenų apsauga

© Union Dental. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

© Visos teisės saugomos, Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras

Skip to content