Book Appointment

© Union Dental. All rights reserved. Powered by YOOtheme.

Spalio 17-oji -Atšvaitų diena

Akcija „Būk matomas tamsiu paros metu“ skirta atkreipti visuomenės dėmesį į atšvaitų svarbą ir paskatinti pėsčiuosius bei dviratininkus rūpintis savo saugumu. Lietuvoje, kaip ir daugelyje kitų šalių, rudens ir žiemos laikotarpiais ryškiai sumažėja natūralios šviesos, todėl tamsiu paros metu ypač svarbu būti matomam kelyje. Dėl prasto matomumo pėstieji tampa mažiau pastebimi vairuotojams, o tai gali lemti pavojingas situacijas ar net nelaimingus atsitikimus.

Atšvaitai yra paprasta ir efektyvi priemonė, padedanti užtikrinti, kad kelyje būsite pastebimi. Tyrimai rodo, kad žmogus be atšvaito tamsoje pastebimas tik iš maždaug 30 metrų atstumo, o su atšvaitu – net iki 150 metrų. Šis skirtumas gali būti lemiamas vairuotojui stabdant transporto priemonę ir išvengiant susidūrimo.

Akcijos metu visuomenė skatinama ne tik įsigyti ir nešioti atšvaitus, bet ir teisingai juos dėvėti. Atšvaitą reikia pritvirtinti taip, kad jis būtų matomas iš visų pusių – ir vairuotojams iš priekio, ir iš galo. Be to, itin svarbu, kad atšvaitą dėvėtų ne tik vaikai, bet ir suaugusieji, nes nelaimingi atsitikimai kelyje gali nutikti bet kam.

Todėl akcijos „Būk matomas tamsiu paros metu“ pagrindinis tikslas – didinti visuomenės sąmoningumą ir skatinti saugų elgesį keliuose. Tai ypač aktualu šaltuoju metų laiku, kai prasta matomumas tampa dažna eismo įvykių priežastimi.

Akciją organizavo Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras
Kur mes esame

Bažnyčios g. 39 A
LT-71123, Šakiai

Kontaktai
Darbo laikas
  • Pir - Ket

    8 - 17 val.

  • Pen

    8 - 15.45 val.

  • Šeš - Sek

    Nedirbame

Privatumo politika | Asmens duomenų apsauga

© Union Dental. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

© Visos teisės saugomos, Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras

Skip to content