Book Appointment

© Union Dental. All rights reserved. Powered by YOOtheme.

Spalio 10-oji Psichikos sveikatos diena

Spalio 10-oji Psichikos sveikatos diena. Štai kas vyko Griškabūdžio gimnazijoje ir Šakių „Varpo” mokykloje:

Psichologė Vita suorganizavo akciją „Rašau Tau laišką”, kurio metu mokiniai rašė laiškus žmogui, kurio nepažįsta, o žino tik jo vardą, siekdami padėti jam pasijusti geriau.

Akciją užbaigė 4-tos klasės mokiniai (kartu su mokytoja Egle ir soc. pedagoge Aukse), kurie šiandien parašė paskutinius laiškus mūsų nežinomiems draugams ir diskutavo apie psichinę sveikatą. Iš viso parašyti daugiau bei 80 laiškų, kurie bus išsiųsti į šią akciją prisijungusias mokyklas: Plungės r. Žemaitijos kadetų gimnazija, Vilkaviškio Salomėjos Neries pagrindinė mokykla, KTU inžinerijos licėjus.

Psichikos sveikatos dienos proga, neformalaus švietimo būrelyje „Pažįstu save, pažįstu pasaulį ” dalyvavo visuomenės sveikatos specialistė Loreta, su kuria mokiniai interaktyviai praleido laiką ir stengėsi geriau atpažinti savo ir kitų emocijas. Buvo naudojamos įvairios priemonės, kurios praturtina ir palengvina emocijų pažinimą. Taip pat su priešmokyklinukais žaidėme žaidimus „Emocijų paštą”, „Atpažink emocijas”, statėme „Emocijų bokštą”, bandėme išspręsti įvairias situacijas, susijusias su patyčiomis.

Šiais metais ši diena skirta savijautai darbe, tad nepamiršome ir mokytojų, kuriems pasiūlėme pasirūpinti savimi, pasirenkant jiems priimtiną būdą.

Parengė visuomenės sveikatos specialistės L. Zakarauskienė ir J. Gražinskienė

Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras
Kur mes esame

Bažnyčios g. 39 A
LT-71123, Šakiai

Kontaktai
Darbo laikas
  • Pir - Ket

    8 - 17 val.

  • Pen

    8 - 15.45 val.

  • Šeš - Sek

    Nedirbame

Privatumo politika | Asmens duomenų apsauga

© Union Dental. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

© Visos teisės saugomos, Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras

Skip to content