Book Appointment

© Union Dental. All rights reserved. Powered by YOOtheme.

ES projektai

Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras pradėjo įgyvendinti bendrai finansuojamą 2021–2027 metų ES fondų investicijų programos lėšomis projektą “Visuomenės sveikatos paslaugų kokybės gerinimas Šakių rajone” 24-507-P-0004

Problema ir jos aktualumas: Atlikus Higienos instituto Sveikatos informacinio centro bei Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro Sveikatos rodiklių stebėsenos ataskaitų duomenų analizes paaiškėjo, jog daugelis Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatą apibūdinančių rodiklių reikšmių buvo prastesnės nei Lietuvos vidurkis. Tai parodė, kad Šakių r. yra aktuali problema – nepakankama visuomenės sveikatą stiprinančių paslaugų kokybė ir prieinamumas.

Remiantis analizuotais rodikliais nustatyta, jog Šakių rajone didelis asmenų, pirmą kartą pripažintų neįgaliais. Neįgalumo ir nedarbingumo tarnybos duomenimis, dažniausios neįgalumo nustatymo priežastys: kraujo sistemos ligos, psichikos ir elgesio sutrikimai, piktybiniai navikai. Atsižvelgiant į tai, projekte numatytos veiklos, skirtos gerinti paslaugų, susijusių su psichologine gerove ir atsparumu, kokybę bei prieinamumą tikslinėms grupėms.

Taip pat yra reikalinga gerinti paslaugas, susijusias su priklausomybės ligų prevencija ir psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo mažinimu, kuo ankstesnio amžiaus tikslinėms grupėms. Žemas Šakių rajono gyventojų dalyvavimas vėžio prevencinės programose rodo vis dar nepakankamą būtinų priemonių, skirtų profilaktinių programų efektyvumui didinti, naudojimą Šakių r. sav., nepakankamą kokybiškų ir inovatyvių sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą, nepakankamą gyventojų sveikatos raštingumą, menkus gyventojų sveikos gyvensenos įgūdžius. Dėl mažo fizinio aktyvumo, blogų mitybos įpročių ir žalingų įpročių Šakių rajono savivaldybės gyventojų sveikata vis dar yra prasta.

Atsižvelgiant į nurodytas problemos priežastis, projekte buvo iškeltas tikslas – pagerinti visuomenės sveikatos paslaugų kokybę ir prieinamumą Šakių rajone. Projekte suplanuota prevencinių priemonių, stiprinančių visuomenės sveikatą bei psichologinę gerovę ir atsparumą, vykdymas, priklausomybės ligų prevencijos (psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo mažinimo) paslaugų prieinamumo didinimas ir įvairių iniciatyvų tikslinėse grupėse skatinimas.

Projekto tikslas: Pagerinti visuomenės sveikatos paslaugų kokybę ir prieinamumą Šakių rajone.

Projekto tikslinė grupė Socialiai pažeidžiami, socialinę riziką (atskirtį) patiriantys asmenys, neįgalūs asmenys, senyvo amžiaus asmenys, vaikai, jaunimas, rizikos sveikatai veiksnius patiriantys asmenys, asmenys, priskiriami pagrindinių lėtinių neinfekcinių ligų didelės rizikos grupėms. ⦁ Vaikai, jaunimas ir jų aplinkos nariai (šeima, mokykla, bendruomenė).

Numatytos projekto veiklos:

  • Vaikams skirta kompleksinė programa „Reguliarus judėjimas=geras miegas“
  • Mergaitėms skirta kompleksinė programa „Sveikos ir energingos“
  • Moterims skirta programa „Mitybos, fizinio aktyvumo ir kognityvinių įgūdžių sinergija”
  • Vaikams skirti kompleksiniai renginiai „Mokomės varžytis draugiškai“
  • Jaunimo stovyklos „Linksminkis sveikai”
  • Rizikos sveikatai veiksnius patiriančių asmenų savipriežiūros ir savikontrolės mokymo stovyklos „Mokausi rūpintis savo sveikata”
  • Kompleksinės senjorų sveikatos stiprinimo stovyklos „Sveikatos, kūno ir proto harmonija“
  • Vaikams ir jų aplinkos nariams skirta prevencinė programa „Namų detektyvai“
  • Vaikams ir jų aplinkos nariams skirta prevencinė programa „Nuostabios alternatyvos“
  • Programa „Miško galia” (miško terapijos įgūdžių formavimas)
  • Jaunimo renginiai „Sveikatos festivalis-rūkyti nėra stilinga!“

Laukiami rezultatai:

  • Tikimasi, kad organizuojamose projekto veiklose noriai dalyvaus Šakių rajono savivaldybės gyventojai.
  • Tikimasi, kad projekto veiklose dalyvavę asmenys palankiai vertins visuomenės sveikatos priežiūros paslaugų kokybę.
  • Numatoma, jog asmenys, kurie dalyvavo veiklose, pagerins sveikatos raštingumo kompetenciją.

Projektą bendrai finansuoja Europos Sąjunga.

Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras
Kur mes esame

Bažnyčios g. 39 A
LT-71123, Šakiai

Kontaktai
Darbo laikas
  • Pir - Ket

    8 - 17 val.

  • Pen

    8 - 15.45 val.

  • Šeš - Sek

    Nedirbame

Privatumo politika | Asmens duomenų apsauga

© Union Dental. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

© Visos teisės saugomos, Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras

Skip to content