Book Appointment

© Union Dental. All rights reserved. Powered by YOOtheme.

Rugsėjo 22-ąją atraskime judėjimo džiaugsmą kitaip

Kaip ir kasmet, rugsėjo 22-ąją minima Tarptautinė diena be automobilio. Ta proga Higienos instituto Sveikatos stiprinimo centras kviečia atrasti alternatyvius keliavimo būdus, rinktis mikrojudumo priemones ar keliauti pėsčiomis. Ir primena, kad Tarptautinė diena be automobilio po sėkmingų iniciatyvų dar praeitame amžiuje, siekiant sumažinti važiuojančiųjų asmeniniais automobiliais srautus, paskelbta nuo 2001 m.

Diena be automobilio ir Europos judumo savaitės renginiais siekiama sumažinti su transportu susijusios oro taršos, triukšmo, fizinio pasyvumo, eismo spūsčių ir kitų žalingų keliavimo motorinėmis transporto priemonėmis padarinių poveikį. Lietuvoje, kaip ir daugelyje Europos šalių, yra aukštas automobilizacijos lygis. Pasaulio sveikatos organizacija nuolat atkreipia dėmesį į neigiamas fizinio pasyvumo pasekmes. Vienas iš būdų pagerinti fizinę ir psichinę sveikatą gali būti kelionė į darbą, ugdymo įstaigą ar laisvalaikio vietą pėsčiomis, dviračiu ar viešuoju transportu.

Šiais metais dalis didžiųjų Lietuvos miestų (Vilnius, Kaunas, Panevėžys) kviečia gyventojus rugsėjo 22-ąją naudotis nemokamu viešuoju transportu. Tokiu būdu gyventojai skatinami persėsti iš asmeninio į viešąjį transportą. Taip pat žmonės kviečiami keliauti traukiniu, kad būtų dar smagiau ir naudingiau. Rugsėjo 22 d. Lietuvos geležinkeliai kviečia keliauti su ypatingai šventiška 90 proc. nuolaida visoje Lietuvoje!

Jau ne pirmus metus šalies didmiesčiuose rengiamos varžybos, akcijos, ekskursijos, diskusijos ir dirbtuvės, siekiant didinti gyventojų sąmoningumą judumo klausimais ir žadinant norą keisti keliavimo įpročius. Pavyzdžiui, Šiauliuose šiais metais vėl bus organizuojamos tradicinėmis tampančios lenktynės „Laisvė judėti“. Žmonės, dalyvaudami estafetėje, turės panaudoti ne mažiau kaip dvi aplinkai draugiškas transporto priemones. Gyventojai kviečiami aktyviai įsitraukti į savivaldybių planuojamus renginius, švenčiant dieną be automobilio, ir atrasti judėjimo džiaugsmą.

Kontaktinis asmuo Higienos instituto Sveikatos stiprinimo centro Aplinkos sveikatinimo skyriaus vyriausioji specialistė Olita Kriukovienė, el. p. olita.kriukoviene@hi.lt, mob. +370 608 08 776.

HI informacija

Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras
Kur mes esame

Bažnyčios g. 39 A
LT-71123, Šakiai

Kontaktai
Darbo laikas
  • Pir - Ket

    8 - 17 val.

  • Pen

    8 - 15.45 val.

  • Šeš - Sek

    Nedirbame

Privatumo politika | Asmens duomenų apsauga

© Union Dental. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

© Visos teisės saugomos, Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras

Skip to content