Book Appointment

© Union Dental. All rights reserved. Powered by YOOtheme.

Higienos institutas atnaujino mokslo žurnalą „Visuomenės sveikata“

Žurnalas „Visuomenės sveikata“, nuo 1996 m. metų buvęs patikimas informacijos šaltinis visuomenės sveikatos srities specialistams ir mokslininkams, dabar grįžta šiuolaikiškesniu formatu, patobulinto dizaino ir pasipildęs naujomis temomis. Išleistas Higienos instituto periodinio recenzuojamo mokslo žurnalo „Visuomenės sveikata“ šių metų antrojo ketvirčio numeris, bus pasiekiamas jau tik interneto svetainėje adresu Visuomenessveikata.lt . Interneto svetainėje naujus mokslinius straipsnius bus galima skaityti iškart, nelaukiant išsamiai suformuoto ketvirčio numerio.

Atnaujinto žurnalo tikslas – suteikti platesnį lauką kūrybiškumui, lengviau pasiekti plačiąją auditoriją ir greičiau dalytis naujausiomis žiniomis. Jis skirtas mokslininkams, studentams, sveikatos apsaugos organizatoriams ir administratoriams, visuomenės sveikatos specialistams, edukologams, gydytojams ir kitiems skaitytojams, besidomintiems šalies gyventojų ar atskirų jų grupių sveikatos ir ją veikiančių veiksnių problemomis. 

Naujiems moksliniams straipsniams bus suteikiamas DOI (angl. digital object identifier) numeris – unikalus identifikatorius, kurio paskirtis suteikti nuolatinę nuorodą į konkrečią publikaciją internete.

Nuo 2005 metų žurnalas indeksuojamas duomenų bazėje „Index Copernicus“ (http://www.indexcopernicus.com/).

Redakcinės kolegijos nariais be Higienos instituto atstovų yra Vilniaus universiteto, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Mykolo Romerio universiteto, Nacionalinio vėžio instituto ir kitų šalių aukštųjų mokyklų mokslininkai. Žurnalas turi dvi mokslines rubrikas – „Literatūros apžvalgos“ ir „Originalūs straipsniai“. Jame publikuojami straipsniai lietuvių ir anglų kalbomis. Žurnalas „Visuomenės sveikata“ turi nuolatinių recenzentų (visuomenės sveikatos, psichologijos, medicinos, sociologijos ir kitų sričių specialistų), kurie prisideda prie žurnalo straipsnių kokybės tobulinimo.

 „Tikime, kad šis pokytis mūsų skaitytojams bus naudingas ir padės gauti dar daugiau vertingos informacijos apie visuomenės sveikatos mokslą ir praktiką. Žurnalas neapsiribos tik mokslinėmis temomis, sieksime pristatyti įvairiapusę informaciją, kuri apima ne tik tyrimus ir analizes, bet ir pasaulinius sveikatos iššūkius, politikos įtaką sveikatai, visuomenės sveikatos inovacijas ir pažangias idėjas, – sako Higienos instituto vadovas dr. Šarūnas Alasauskas. – Dėsime pastangas, kad taptume ne tik mokslinės informacijos, bet ir sveikatos priežiūros praktikų, sveikatos politikos formuotojų bei visuomenės diskusijų ir dialogo centru.  Kviečiame visus bendradarbiauti, tapti aktyviais visuomenės sveikatos žinių kūrėjais, prisidėti prie Instituto žurnalo turinio ir tobulinimo.“

Jei turite klausimų ar norite daugiau sužinoti apie žurnalą, maloniai prašome susisiekti šiais kontaktais:

Higienos institutas

Studentų g. 45A, LT-08107 Vilnius

El. p. visuomenes.sveikata@hi.lt

Mob. + 370 649 51350

Higienos instituto informacija

Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras
Kur mes esame

Bažnyčios g. 39 A
LT-71123, Šakiai

Kontaktai
Darbo laikas
  • Pir - Ket

    8 - 17 val.

  • Pen

    8 - 15.45 val.

  • Šeš - Sek

    Nedirbame

Privatumo politika | Asmens duomenų apsauga

© Union Dental. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

© Visos teisės saugomos, Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras

Skip to content