Book Appointment

© Union Dental. All rights reserved. Powered by YOOtheme.

Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos septintokai bendravo paskaitoje apie rūkymą

2024 05 23 Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos septintokai bendravo paskaitoje apie rūkymą.

Visuomenės sveikatos specialistė Agnė Šimaitienė nori pabrėžti:

🚭 **Jaunuolių švietimas apie elektronines cigaretes yra itin svarbus!** 🚭

Elektroninės cigaretės, arba „vape’ai“, pastaruoju metu tampa vis populiaresnės tarp jaunimo. Dažnai jos pristatomos kaip mažiau kenksmingos nei tradicinės cigaretės, tačiau svarbu žinoti tiesą apie jų poveikį sveikatai.

🩺 1. **Sveikatos rizikos**: Elektroninės cigaretės dažnai turi nikotino, kuris yra stiprus priklausomybę sukeliantis cheminis junginys. Jaunų žmonių smegenys dar vystosi, todėl nikotinas gali turėti ilgalaikį neigiamą poveikį kognityvinei funkcijai ir vystymuisi.

🧠 2. **Kvėpavimo problemos**: Garai, įkvepiami naudojant elektronines cigaretes, gali sukelti plaučių dirginimą ir kvėpavimo problemų. Yra atvejų, kai jauni žmonės patyrė rimtas plaučių ligas, susijusias su elektroninių cigarečių vartojimu.

🌬️ 3. **Chemikalų pavojai**: Be nikotino, elektroninės cigaretės gali turėti ir kitų kenksmingų chemikalų, tokių kaip formaldehidas ir acetonas, kurie gali būti labai žalingi sveikatai.

⚠️ 4. **Socialinė ir emocinė įtaka**: Jaunuoliai, kurie pradeda vartoti elektronines cigaretes, dažnai tampa priklausomi nuo jų ir gali lengviau pereiti prie kitų rūšių rūkymo ar net narkotikų vartojimo. Švietimas gali padėti užkirsti kelią tokioms tendencijoms ir skatinti sveikesnius pasirinkimus.

💬 5. **Prevencija ir pagalba**: Svarbu ne tik šviesti jaunuolius apie rizikas, bet ir teikti pagalbą tiems, kurie jau vartoja elektronines cigaretes.

Yra įvairių programų ir iniciatyvų, kurios gali padėti mesti rūkyti ir skatinti sveiką gyvenseną.

🤝 Mokykimės ir dalinkimės žiniomis, kad mūsų jaunimas būtų informuotas ir pasirinktų sveikesnį gyvenimo būdą.

📚 Svarbu ne tik drausti ar gąsdinti, bet ir suteikti jaunimui reikalingą informaciją ir paramą. Kartu galime sukurti sveikesnę ir laimingesnę visuomenę. 💪

Su dideliu džiaugsmu perduodame Šakių rajono savivaldybės narkotikų kontrolės komisija žaidimą Dixit, kuriuo septintokai galės mėgautis laisvu laiku!🪷

Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras
Kur mes esame

Bažnyčios g. 39 A
LT-71123, Šakiai

Kontaktai
Darbo laikas
  • Pir - Ket

    8 - 17 val.

  • Pen

    8 - 15.45 val.

  • Šeš - Sek

    Nedirbame

Privatumo politika | Asmens duomenų apsauga

© Union Dental. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

© Visos teisės saugomos, Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras

Skip to content