Sveikatai palankių kokteilių degustacija su Griškabūdžio gimnazijos šeštokais
Sveikatai palanki mityba gali tapti svarbia priemone užtikrinant, kad mažėtų antsvorį turinčių ir nutukusių asmenų skaičius bei rizika atsirasti ir vystytis lėtinėms neinfekcinėms ligoms.
Labai svarbu pasiekti, kad būtų vartojama pakankamai daržovių ir vaisių, kurių rekomenduojama vartoti ne mažiau kaip penkis kartus per dieną. Lyginant su vaisiais, daržovių rekomenduojama per dieną suvartoti daugiau, t. y. apie 3–5 porcijas, o vaisių – 2–4 porcijas.
Šiandien su Griškabūdžio gimnazijos šeštokais aptarėme vaisių ir daržovių naudą mūsų organizmams, ragavome kokteilius ir mokėmės padėti vienas kitam, taip sukurdami stiprią komandą.
Kalbėjome apie maisto švaistymą bei kaip galime panaudoti produktus, susikuriant skanų užkandį ar gėrimą.
Parengė sveikatai palankios mitybos specialistė Giedre Pivnickienė