Neretai turgavietėse galime sutikti prekiautojų prekiaujančių konditerijos gaminiais, tokiais kaip sausainiai, daugelio mėgstamais „grybukais“ ir t.t., kurie dažniausiai prieš atiduodant pirkėjui yra supakuojami į maišelius. Tačiau, kur vartotojui rasti svarbią informaciją apie maistą ir jo sudėtį kurią esame įpratę rasti ant supakuotų produktų etikečių? Išimčių nėra –vartotojai turi būti informuojami apie produktą, siekiant jam padėti išsirinkti poreikius atitinkančius produktus taip pat informuoti apie galimus alergenus, kurių nenurodymas gali turėti labai skaudžių pasekmių.
Turgavietėse prekiaujant nefasuotais arba vartotojo prašymu pakuojamais konditerijos gaminiais (ar kitais maisto produktais) turi būti teikiama ši informacija apie maisto produktą: nurodomi maisto produktų (pvz., konditerijos gaminių) pavadinimai (teisiniai ar įprastai vartojami), sudedamosios dalys, alergenai, minimalus tinkamumo vartoti terminas arba nuoroda „Tinka vartoti iki…(data)“, maisto verslo operatorius, kilmės šalis (kai būtina), kita privaloma informacija (pvz., jei yra tam tikrų dažiklių, kad jie gali paveikti vaikų aktyvumą ir dėmesį).
Kaip ir kokia informacija pateikiama priklauso ir nuo to ar nefasuotais maisto produktais prekiaujama pateikiant kainas etiketėse. Teisės aktai nustato skirtingus reikalavimus:
VMVT informacija
Bažnyčios g. 39 A
LT-71123, Šakiai
info@sakiaivsb.lt
8-345-52345
8 - 17 val.
8 - 15.45 val.
Nedirbame
Privatumo politika | Asmens duomenų apsauga
© Visos teisės saugomos, Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras