Klausiate – atsakome: ar galima valgyti parudavusius avokadus?
Avokadas – pastaruoju metu ypač vartotojų pamėgtas, maistingas ir dažnai neatsiejamas patiekaluose vaisius. Prieš perkant avokadus atkreipkite dėmesį, ar vaisius yra būdingas savo išvaizdai, ar yra nepažeistas, ar nėra atsiradę gedimo požymių.
Pasitaiko atvejų, kuomet avokado išorinė dalis yra būdinga savo išvaizdai, tačiau jį perpjovus pusiau, pasimato rudi taškeliai ar linijos. Rekomenduojame prieš valgant pauostyti tokį avokadą – jeigu nėra avokadui neįprasto kvapo, o paragavus – ir skonio, toks avokadas yra tinkamas valgyti.
Taškeliai ir linijos yra šio vaisiaus maistinių medžiagų „latakai“, kurie nepažeistame vaisiuje nėra matomi, tačiau gali paruduoti, jei vaisius buvo per šaltoje temperatūroje transportuojamas arba laikomas, o tuomet patekęs į namus kelias dienas šiltai noko.